понедельник, 9 мая 2011 г.

Як пришвидшити ріст волосся

   Довге, розкішне волосся є головним атрибутом жіночої краси.Якщо ви маєте саме таке волосся, що ж, вітаємо Вас. Але що робити власницям, неслухняного волосся, яке в упір не хоче рости? 
   Як відомо з науки, волосся росте в середньому на 1,5 см в місяць, але в багатьох людей цей процес значно повільніший. Причинами цього можуть бути різні захворювання, генетика, поганий догляд за ним.

Що саме слід робити, щоб пришвидшити ріст волосся?

    1. Перш за все потрібно правильно харчуватись. Наше волосся особливо полюбляє вітаміни А, Е, С і вітаміни групи В, тому не слід собі відмовляти в різноманітних овочах, фруктах, горіхах, нежирній рибі та різних видах сирів. Ці продукти допоможуть добитися не тільки здорового і блискучого волосся, а й покращать стан нігтів і шкіри.
     2. Потрібно раз на 2-3 місяці підстригати посічені кінчики волосся, тоді воно краще росте і має більш доглянутий вигляд. Можна також зробити “гарячу стрижку”, яка стала досить популярна в останні роки. Суть її полягає в тому, що волосся підстригається гарячими ножицями, які при стрижці запаюють кінчики кожного волоска і не дають йому довший час роздвоюватися. Ще ця стрижка добра тим, що запаяний волосок довший час зберігає в собі корисні речовини та вітаміни. Після такої нескладної процедури кінчики пожна не підстригати пів року.
    3. Масаж голови теж пришвидшує ріст волосся. Його можна робити звичайною щіткою для волосся, бажано дерев’яною; при митті голови (наносимо шампунь на мокре волосся і легкими рухами починаємо масажувати шкіру голови); і найефективніший – масаж з маслом (беремо невелику кількість оливкового, мигдального або з паростків пшениці масла і втираємо в голову. Масаж повинен тривати 10 хв. після чого слід добре промити волосся).
    4. Намагайтеся не зловживати хімічними завивками, різними лаками, фарбами, гелями, восками, пінками для волосся – це ой як псує ваше волосся.
    5. Якщо ви любите ходити з зав’язаним волоссям то намагайтеся  міняти зачіску ( одного дня коса, іншого хвостик…), цим ви не тільки зробите добре волоссю, але й кожного дня будете іншою.
   6. Волосся слід живити не тільки з середини але й ззовні. Старайтесь раз на тиждень робити маски для волосся, це можуть бути як магазинні так і домашні маски для волосся, головне, щоб були підібрані саме для вашого типу волосся.
    8. Не сушіть занадто часто волосся феном, або використовуйте для цього холодне повітря.
Ось такі нехитрі поради допоможуть вам пришвидшити ріст волосся та зробити його більш блискучим, міцним та слухняним.

Комментариев нет:

Отправить комментарий