понедельник, 25 апреля 2011 г.

Як правильно доглядати за волоссям

    Ще з давніх-давен люди приділяли велику увагу своєму волоссю. І донині, для того щоб надати своєму вигляду неповторного стилю, люди в усьому світі проводять зі своїм волоссям різноманітні маніпуляції: стрижуть, фарбують, закручують, розпрямляють, вкривають лаком для волосся та іншими косметичними засобами.    Зачіска – домінуючий фактор нашого зовнішнього вигляду, і ми намагаємося через неї донести до навколишнього оточення свій емоційний стан, тому надаємо їй гарного вигляду. У зв’язку з цим на перший план виходить здоров’я самого волосся та правильний догляд за ним.
    Типи волосся
    Для грамотного догляду за волоссям потрібно визначити його тип, щоб не пошкодити. Волосся ділять на нормальне, сухе, жирне та змішане. Волосся нормального типу виглядає гарно, переливається на сонці, еластичне, легко зачісується, має живий вигляд і зберігає ці якості протягом довгого часу без миття голови.
Жирне волосся має характерний тьмяний блиск. Після невеликого проміжку часу з моменту миття починає злипатися, здається брудним та неохайним. Це залежить в першу чергу від генетичної спадковості, від активності сальних залоз. А кількість підшкірного сала, що виробляється, залежить від типу харчування та кількості вживаних з їжею вуглеводів та жирів.
Сухе волосся погано розчісується, постійно плутається, на кінчиках посічене, виглядає тьмяним, легко ламається. Нерідко сухе волосся – це результат неправильного догляду, а не наслідок пониженої активності сальних залоз.
Волосся змішаного типу – це, як правило, довге волосся: біля коренів жирне, а на кінчиках – сухе, внаслідок того, що недостатньо змащується жиром по всій довжині. Такому волоссю потрібен комбінований догляд.
    У чому полягає правильний догляд
  Миття голови є одним із найголовніших компонентів догляду, поскільки переслідує не тільки гігієнічні цілі, а й косметичні. Питання миття голови суто індивідуальне: від щоденного до одного разу на тиждень. Правило тут одне – волосся треба мити стільки, скільки ви того потребуєте. Тим, хто кожного дня використовує засоби для укладання волосся (гелі, лаки, муси), потрібно мити голову щоденно, адже ці засоби обтяжують волосся, що погано відбивається на його стані. Не рекомендується мити голову дуже гарячою або дуже холодною водою: оптимальна температура – 35-45 градусів. Чим жирніша голова, тим прохолоднішою має бути вода. Шампунь, перед тим як нанести на голову, потрібно розвести водою, акуратно та повільно втирати у шкіру, а волосся лише промити піною. Бажано не терти волосся одне об одне, щоб не пошкодити стержень. Намилювати як мінімум два рази – це пов’язано з тим, що при першому намилюванні жир, пил та інший бруд видаляються лише частково. Мокре волосся бажано не розчісувати. Але якщо у цьому є велика необхідність, то робити це не металевим, а пластмасовим або дерев’яним гребінцем.
    Найліпшим для висушування волосся  є його природнє висихання, іноді з використання теплого рушника. Користуватися феном надто часто не рекомендується, від нього сильно псується волосся. Бажано це робити у режимі холодної сушки, тримаючи фен на відстані 40 см від голови.
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий